Bliv frivillig

For værnepligtige 

Et militært liv uden for militæret 

Mange af vores frivillige er tidligere værnepligtige, der nu er i gang med en anden uddannelse eller har et andet arbejde, men som stadig gerne vil være en del af militæret. 

 At være frivillig i Hjemmeværnet giver dig netop muligheden for at en fritid i uniform rundt om din hverdag med arbejde eller uddannelse. Det adskiller sig fra værnepligten, hvor du var i uniform på fuld tid, og som frivillig skal du derfor have stor selvdisciplin for at få det til at passe med din hverdag. 

Vi sørger dog for, at din hverdag som frivillig bliver så gnidningsfri som muligt. Hvis din enhed for eksempel ligger langt væk fra dit studie eller arbejde, kan du nemt skifte til en anden.  

Og som tidligere værnepligtig kan du uden problemer melde dig ind i et andet værn, end det du var i under værnepligten. Så selv om du eksempelvis aftjente værnepligt i Hæren, kan du godt melde dig som frivillig i Marinehjemmeværnet.

play button
Gør en forskel med det samme 

Som tidligere værnepligtig er det ikke nødvendigt, at du gennemfører Hjemmeværnets Grunduddannelse (HGU). Det betyder, at du kan komme i gang med at støtte Forsvaret og samfundet kort tid efter din indmeldelse. 

 

Sæt dine militære færdigheder på prøve 

I Hjemmeværnet får du mulighed for at bruge og udvikle dine militære færdigheder ved blandt andet at teste dine evner for taktik og samarbejde i pressede situationer.  

I hverdagen deltager du eksempelvis i øvelser med Forsvaret, feltskydninger og aftenmøder, men du kan også vælge at videreuddanne dig selv med over 300 kurser og uddannelser, der dækker alt fra granatkasterhåndtering til førstehjælp og speedbådscertifikat. Hvor aktiv du er i Hjemmeværnet kommer både an din enhed og din funktion, men også på dit personlige engagement som frivillig. 

Det vi gør i dag, forbereder os på i morgen. For det er vigtigt, at vi kan stå klar, hvis der pludselig bliver brug for at indsætte os.  

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ring til vores rekrutteringstelefon, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig med ethvert spørgsmål, du måtte have.

 

Ring til os på hverdage mellem kl. 8-15 på

telefon +45 29 24 78 04