Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Podcast: Værtsnationsstøtte

I dette særafsnit udforsker vi Hjemmeværnets rolle i den globale sikkerhedssituation og dets bidrag til værtsnationsstøtte - også kaldet Host Nation Support. 

Vi tager udgangspunkt i en opgave på Aarhus Havn, hvor to erfaringscases deler deres perspektiver. Derudover dykker vi ned i en bemærkelsesværdig erfaringscase fra Køge Havn.

For at forstå Hjemmeværnets rolle i en større sammenhæng har vi igen inviteret lektor ved Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jacobsen, der deler sin ekspertise og historiske perspektiver. Dette afsnit er teoretisk, men særdeles spændende, og giver dig en dyb indsigt i, hvordan Hjemmeværnet har spillet en central rolle i både vores nationale og internationale sikkerhedshistorie.

Lyt med for at forstå, hvordan vores frivillige soldater bidrager til sikkerheden både hjemme og i en global sammenhæng. Dette afsnit vil udfordre din opfattelse af Hjemmeværnet som en afgørende aktør i vores samfund og i den større verden.

Cover Image

Værtsnationsstøtte

play button

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.