Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Podcast: Uden for landets grænser

I dette nervepirrende afsnit træder vi ind i en verden af internationale missioner, og du kan lytte med, når Hjemmeværnet krydser landets grænser for at tjene nationen og verden.

Du vil høre en bevægende fortælling fra en frivillig soldat, som har stået skulder ved skulder med internationale styrker i det urolige Afghanistan. Desuden følger vi to unge og modige sjæle, der er på vej til Kosovo for at løse en afgørende bevogtningsopgave.

For at give os perspektiver fra forsvarsverdenens inderste kamre har vi inviteret lektor ved Forsvarsakademiet, Peter Viggo Jakobsen, til at belyse, hvordan Hjemmeværnet integrerer sig i internationale missioner. Dette afsnit vil udforske spændingen og risiciene ved at arbejde i verdens brændpunkter og måske udfordre din opfattelse af, hvad Hjemmeværnet er i stand til. 

Cover Image

Uden for landets grænser

play button

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.