Bliv frivillig

Richards historie

Hvorfor er du frivillig i Hjemmeværnet?

"Jeg meldte mig ind, fordi jeg havde lyst til at prøve noget nyt, og fordi jeg altid har elsket at være ude i naturen. Det giver mig et kick at være ude i det grønne og lave nogle fede aktiviteter. Det betyder også meget for mig at være med til at gøre en indsats for samfundet, der gør andre mennesker glade."

Hvornår føler du, at du gør en forskel? 

"Det er, når jeg er ude på det, vi kalder en skarp opgave. For eksempel bevogtning af en installation eller et kulturarrangement. Eller når vi sørger for sikkerheden langs jernbanen ved Roskilde Festivalen. Det gør gæsterne glade og trygge. De ved, at når vi er der, så er der styr på tingene."

Hvad giver det samfundet at have Hjemmeværnet? 

"En stor hjælp, når der er brug for det. Blandt andet efter de seneste års mange orkaner, med omfattende oversvømmelser, der kunne vi bidrage med et stort mandskab og hjælpe til med oprydning, forebyggelse og sikkerhed."

Hvorfor er Hjemmeværnet en militær organisation?

"For at gøre vores indsats så effektiv og hurtig som mulig er det ganske enkelt nødvendigt. Og så er vi jo faktisk også soldater, der deltager i internationale aktioner og er trænet til forsvar, hvis det skulle blive nødvendigt."

Andre historier

 • Min største oplevelse med Hjemmeværnet var turen til Afghanistan, hvor vi var nede og bevogte den danske lejr i Helmand. Vi kunne mærke på de danske styrker, at den hjælp, vi gav dem, var meget påskønnet, og det betyder selvfølgelig helt vildt meget for mig.

  Suthan

  Tidligere udsendt i Afghanistan

 • En midaldrende mand får hjertestop under åbningen af et nyt indkøbscenter. Vi var på stedet, da vi stod for trafikreguleringen og kunne hurtigt træde til. Mandens liv blev reddet, fordi vi kunne yde førstehjælp og vidste præcis, hvad der skulle gøres.

  Brian Nielsen

  POHVK Fredericia

 • Vi håbede på at kunne gøre en lille forskel, men jeg synes faktisk, at vi er nået længere og har gjort en betydelig forskel i forsøget på at støtte et bæredygtigt landbrug i Afghanistans Helmand-Provins.

  Ib Spangsgaard

  HVK Ballerup

 • Under et skybrud blev vi indsat til støtte mod oversvømmelse af Nødebo by. Med hjælp fra lokalbefolkningen fik vi på kort tid fremskaffet plader, pæle og gik i gang med regulere vandstrømmen fra Gribskovs mange søer med interimistiske dæmninger. Vi fiksede også en masse tilstoppede stigborde, og langsomt fik vi vandmasserne under kontrol, alt imens det øvrige beredskab brugte alle deres ressourcer på at pumpe vand væk fra kvarteret.

  Lars Maymann Johansen

  HVK Gribskov

 • En kold nat i december fik politiet brug for vores hjælp. Der var sat ild til et hus, hvor der var skrevet grove beskyldninger på murerne. Gerningsstedet skulle sikres, og i løbet af en time var vi på stedet og fik overdraget opgaven fra politiet. Via kommandovejen og telefonkæde havde vi oprettet et vagthold med samlet 18-20 mand. Vi patruljerede omkring huset og sørgede for at holde uvedkommende og nysgerrige borte under hele indsættelsen, så politiet kunne frigøres til andre opgaver.

  Susanne Ramstedt

  HVK Thy

 • I Hjemmeværnet får man fantastiske kammeratskaber og venner for livet. Kun få dage efter, at jeg skrev kontrakt, var jeg en del af fællesskabet. Der er ingen, der spekulerer over aldersforskel, og det er de indre værdier, der tæller.

  Heidi Jul Hansen

  HVE 230 Midt- og Vestsjælland

 • I to år stod vi for at bevogte en franskledet NATO-lejr i byen Novo Selo tæt ved Pristina. Som frivillig var vi væk i to en halv måned af gangen. Vi var gode til at hjælpe hinanden. Man voksede både som soldat og som person.

  Benedikte

  HVK Vordingborg