Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Melissas historie

Hvorfor er du frivillig i Hjemmeværnet?

"Jeg blev frivillig, fordi jeg trængte til nye udfordringer efter værnepligten. Fordi jeg ønskede at udvikle mig yderligere, søge grænser og få mere erfaring. Alt dét har jeg fået og hertil en række venskaber for livet."

play button

Hvornår føler du, at du gør en forskel? 

"Jeg har lige hjulpet til ved et stort Flyveshow i Karup, hvor over 100.000 mennesker havde en fantastisk dag. Der kan man se, at man bidrager til at gøre en masse mennesker glade. Og så kommer jeg jo også selv tæt på det materiel, som jeg synes er rigtig fedt."

Hvad giver det samfundet at have Hjemmeværnet? 

"Danmark har brug for det ekstra beredskab. Vi kan hurtigt træde til og hjælpe i tilfælde af ulykker eller katastrofer. Og så trænger samfundet ofte til en hjælpende hånd, når der skal afvikles store arrangementer."

Hvorfor er Hjemmeværnet en militær organisation?

"Det er jo en nødvendighed, hvis man skal rykke så hurtigt ud med så mange mennesker. Eller hvis man skal koordinere en stor indsats. Det kræver præcis den struktur og disciplin, der findes i den militære verden."

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.