Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Podcast: Katastrofen

I dette afsnit kaster vi et dybt blik ned i Hjemmeværnets imponerende værktøjskasse. Hvad er det, der gør Hjemmeværnet i stand til at reagere lynhurtigt på en række opgaver og dermed udgør en uundværlig del af vores samfundsberedskab?

Gennem spændende fortællinger tager vi dig med til to dramatiske begivenheder; fyrværkerikatastrofen i Seest og terrorangrebet ved Krudttønden. Du vil høre, hvordan frivillige soldater mobiliseres og bruger deres ekspertise til at tackle katastrofer og trusler.

For at belyse Hjemmeværnets kommandostruktur har vi inviteret en nøgleekspert til mikrofonen - distriktschefen for Hjemmeværnet i Østjylland. 

Dette afsnit vil føre dig ind i en verden af taktisk skarphed og samarbejde, som giver dig et helt nyt perspektiv på, hvordan Hjemmeværnet er rustet til at håndtere enhver udfordring.

Cover Image

Katastrofen

play button

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.