Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Podcast: Danmarks sikkerhed fra luften

Hør den spændende beretning fra to af Hjemmeværnets piloter

I dette fascinerende afsnit tager vi dig med til Danmarks sikkerhed fra luften, hvor Hjemmeværnets Defender-fly fungerer som essentielle værktøjer, der styrker Flyvevåbenets evne til at tackle en bred vifte af opgaver.

Vi hører to medrivende fortællinger fra piloter, der deler spændende beretninger om deres flyvninger i forbindelse med gaslækagen på Nord Stream, og de udfordringer, de har overvundet. Hvordan er det at være en del af Hjemmeværnets flyteam? Og hvordan er de en nøglekomponent i at beskytte vores nation?

For at belyse samarbejdet mellem Flyvevåbnet og Flyverhjemmeværnet har vi besøgt chefen for det Nationale Luftoperationscenter, som giver os indsigt i, hvordan de to enheder arbejder sammen i tæt koordination. 

Dette afsnit vil afdække, hvordan Hjemmeværnets fly er en afgørende del af vores nationale forsvar og sikkerhed fra luften. Lyt med for at forstå, hvordan Hjemmeværnet fungerer som et redskab, der trækkes op af værktøjskassen for at løse en række vitale opgaver i luftens rige.

Cover Image

Danmarks sikkerhed fra luften

play button

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.