Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Amirs historie

Hvorfor er du frivillig i Hjemmeværnet?

"Jeg er tidligere værnepligtig, og jeg har længtes efter at komme tilbage i det grønne, blive udfordret og få lidt drengerøvstid. Efter jeg har stiftet familie og arbejder, er det en god mulighed for at komme ud og udfordre mig selv."

Hvornår føler du, at du gør en forskel? 

"Når vi er på øvelse eller kurser, så mærker jeg, at jeg gør en forskel for mig selv. Det giver mig glæde at presse mig selv og se, hvordan jeg reagerer. Det er selvfølgelig meget personligt, men når vi så for eksempel samarbejder med Forsvaret om forskellige øvelser og uddannelse af deres soldater, så føler jeg, at jeg gør en forskel for andre."

Hvad giver det samfundet at have Hjemmeværnet? 

"Danmark får meget ud af Hjemmeværnet. Vi træner med Forsvaret, støtter Politiet, rydder op efter oversvømmelser og andre katastrofer, regulerer trafik, står for sikkerhed. Vi gør en stor indsats."

Hvorfor er Hjemmeværnet en militær organisation?

"Fordi ellers kunne vi slet ikke have så mange frivillige engageret i så mange forskellige opgaver, som vi har. Så ville det blive ét stort kaos. En indsats som vores kræver en klar kommandovej."

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.