Bliv frivillig

En skarp fritid som soldat i Hjemmeværnet

Hør vores seks podcasts om Hjemmeværnets forskellige opgaver

Podcast: Gerningsstedet

Hjemmeværnets afgørende samarbejde med politiet

I dette første - og tankevækkende - afsnit udforsker vi Hjemmeværnets afgørende samarbejde med politiet. Vi træder ind i en verden af hemmeligheder og spænding, hvor Hjemmeværnets frivillige soldater afslører deres uvurderlige bidrag til samfundets beredskab.

Vi introducerer dig for to erfaringscases, som har været helt tæt på. Én med forbindelse til en uopklaret sag og en anden, hvor skoven gemmer på dyrebare svar. Vi dykker ned i disse gådefulde hændelser, og du hører, hvordan de frivillige soldater arbejder på kanten af det kendte og det ukendte for at støtte samfundet.

For at belyse mysteriet fra flere vinkler har vi en ekspert med: Politikommissæren fra Østjyllands Politi, som har dyb indsigt i samfundets beredskab. Dette afsnit vil tage dig med på en opdagelsesrejse i verden af hemmelige missioner. 

Cover Image

Gerningsstedet

play button

En skarp fritid - en podcastserie om Hjemmeværnets soldater og opgaver

Hjemmeværnet er en aktiv del af det danske samfunds krig- og kriseberedskab. Derfor trænes Hjemmeværnets soldater til at løse en række opgaver i relation til at forebygge og håndtere en lang række scenarier til lands, til vands og i luften.

Hjemmeværnets frivillige soldater står klar til at træde ud af dagligdagen og stille op med kort varsel - alle døgnets 24 timer hele året rundt - når samfundet kalder ind til en skarp fritid. 

Hvordan det foregår, kan du blive klogere på i denne podcastserie - en serie, der kaster lys over nogle af Hjemmeværnets utallige, skarpe opgaver, og som uddyber, hvordan frivillige kræfter spiller en afgørende rolle i samfundet.

LYT TIL PODCASTEN PÅ DIN FORETRUKNE APP